Calendar

studeni 2022
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Istaknuto

  • Advent u Vinkovcima

    “Ovogodišnje izdanje Adventa u Vinkovcima trajat će sve do 8. siječnja 2023. godine. Klizalište, koncerti, paljenje adventskih svijeća, adventska utrka, jedinstveni koncert na Gimnaziji i bogata gastronomska ponuda, samo su...

    26 studenoga - 31 prosinca

Svi događaji

Komedija Yasmine Reza: “Bog masakra”

Vrijeme održavanja: subota, 26. 11. u 20 sati
Produkcija: Hrvatskog kazališta u Pečuhu
Redatelj: József Bodonyi
Uloge:
Véroniqe Houllié – Josipa Oršolić
Michel Houllié – Dejan Fajfer
Annette Reille – Martina Mandek
Alain Reille – Vladimir Andrić
Voditelj snimanja – Đula Beri

Ovaj suvremeni francuski komad crpi snagu iz gotovo čitave frankofonske kazališne tradicije, jer se između ostalog u njemu nalaze burleskne scene isto kao i dijalozi koji sadrže preciznu društvenu kritiku umotanu u fini, elegantni humor.
Četiri hrvatska kazališna umjetnika su se prihvatili zadatka interpretiranja tog suvremenog komada u okviru jedne fingirane televizijske produkcije. Njihov odani i koncentrirani rad zbog neke male afere poprima neočekivani pravac, ali unatoč svim okolnostima dosljedno se nastoje držati idejnog sklopa samoga komada. Genijalna komedija Yasmine Reze, rad četvoro talentiranih glumaca koji vrše odrješito i odano i neočekivani događaj koji reinterpretira situaciju scena u sceni stvaraju takav spoj u kojemu se humor pomiješa s mogućnostima koje nude brojna gledišta.

TRAJANJE: 80 min

CIJENA ULAZNICE: pretprodaja 50 kn / na dan izvedbe 60 kn / grupe 40 kn (6,66 / 8,00 / 5,33 EUR)

Sketch improv show – Vinča, Zuhra, Tin i Marko

Vrijeme održavanja: petak, 25. 11. u 20 sati

Lokacija: Gradsko kazalište Joze Ivakića

Ovo je jedna od najluđih predstava na Balkanu – interakcija i uključivanje publike u show je neminovna! Četiri komičara, tisuće karaktera i bezbroj ludih situacija.

TRAJANJE: 100 min

CIJENA ULAZNICE: 60 kn (NAPOMENA: nema rezervacija)

Katarinska zabava

Glazbeno-scenski projekt “Svila”

Vrijeme održavanja: nedjelja, 20. 11. u 20 sati

Lokacija: Gradsko kazalište Joze Ivakića

Izvode: Goran Grgić, Katarina Ranković, Fabijan Komljenović, Luna Pilić i Ana Pogorelić.
Produkcija: KD „Lovro&Nina“

Riječ je o uprizorenju hvaljenog romana „Svila“ poznatog talijanskog pisca Alessandra Baricca, koji je na svega osamdesetak stranica uspio dočarati egzotični svijet ljubavi, prijateljstva i ratovanja, opsesije, misterije, a pomalo i magije. Priča je smještena u devetnaestostoljetni Japan, a započinje – epidemijom! Ipak, u priči su stradali su dudovi svilci zbog čega njezin junak kreće na trgovačko putovanje u Japan – zemlju gdje izlazi sunce i gdje nema zaraze, ali je prodaja dudovih svilaca ilegalna. Put do Japana traje čak tri mjeseca, a obilježen je ženom čije “oči nisu bile istočnjačkog oblika, a njezino je lice bilo lice djevojčice”. Kratke i sugestivne rečenice u romanu podsjećaju na haiku tehniku, i upravo tako prozračne ostavljaju prostora različitim interpretacijama i potiču maštanje.
Uplovite u egzotični svijet ljubavi, prijateljstva, ratovanja, opsesije, misterije u predstavi “Svila”.
„Čudna je to bol. Umirati od žudnje za nečim što nikada nećeš doživjeti.“

TRAJANJE: 70 min

CIJENA ULAZNICE: pretprodaja 50 kn / na dan izvedbe 60 kn / grupe 40 kn (6,66 / 8,00 / 5,33 EUR)

14. Noć kazališta

Vrijeme održavanja: subota, 19.11. u 20 sati

Lokacija: Gradsko kazalište Joze Ivakića

Monodrama IZVEDBA JE Nataše Veselinović i ERO S ONOGA SVIJETA Željka Ninčića

MONODRAMA „IZVEDBA JE…“ autorski je, autobiografski, scensko-izvedbeni projekt kojemu je cilj približiti publici sliku kazališnog svijeta, procesa stvaranja kazališnog djela i osobe/glumca sa svim svojim nesigurnostima i potencijalnim problemima. Glumac, u ovom smislu, nije ništa više niti manje, nego osoba sa svojim poteškoćama koji predstavlja pasivno društvo te se ovom predstavom želi potaknuti promjena ka aktivnoj sredini.

Iz tog razloga, za ovu predstavu glumica obavlja poslove redatelja, scenografa, kostimografa, blagajnika, tehničara, dramaturga… Zapravo, jedna osoba zamjenjuje cijeli autorski tim. U skladu s tim razbijaju se predrasude o glumcima i samoj glumi. Gledateljima se otvara svijet iza kulisa gdje se krije naporan rad, kreativnost i prije svega ozbiljnost. „Izvedba je…“ mješavina je psihologije i povijesti, odnosno iskaz o jednom prijeđenom putu i ponovno nađenom Ja. Ona je autobiografska, autorska monodrama kojoj je cilj razbiti barijere između glumca i osobe, odnosa Ja i Ti. To se događa na način da su prisutna dva lika u jednom. Prvi je osoba koja govori o svom životu, zakamufliran biva na sceni i na komičan način prezentira svoje „psihološke“ probleme. Drugi lik, iliti onaj drugi dio ličnosti je ono što Prvi lik želi biti. On je unutarnji, direktan, iskren i izbija na površinu. Drugi lik je temeljen na replikama iz raznih djela A. P. Čehova koji se neodoljivo uklapaju u tematiku monodrame, grada u kojemu glumica živi i građana općenito.

ERO S ONOGA SVIJETA stand up Željak Ninčića o dvoje najatraktivijih likova AUDICIJE Marinka Ćutuka i Veselog-primi me. Autor o svom stand up-u: „Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati događaje kao što i osluškuje reakcije publike. Danas je teško nasmijati ljude i zato mi je zadovoljstvo čuti smijeh. Iako je predstava kritički raspoložena i prezentira stvarnost, publika je to uvijek prepoznala kao dobru namjeru i nagradila aplauzom.“

TRAJANJE: 130 min

Cijena ulaznice za Noć kazališta (dvije predstave po cijeni jedne): 60 kn (8,00 EUR)

Promocija knjige Đure Mesića „Župa sv. Jurja mučenika Podlapac/Podlapača 1702.-2022.“

Datum: 15. studenog (utorak) u 19:00
Mjesto: Dvorana OMH u Vinkovcima, J. Dalmatinca 22
Događaj: Promocija knjige Đure Mesića „Župa sv. Jurja mučenika Podlapac/Podlapača 1702.-2022.“
Gosti: Đuro Mesić, Stipo Bilić i Dražen Švagelj
Nakladnik: OMH u Požegi 2022. OMH u Vinkovcima

Izbornik
Skip to content