Priroda

Ako u Vinkovce dolazite s autoputa, već prije ulaska u grad proći ćete kroz stoljetnu hrastovu šumu na Kunjevcima. Bez obzira na to jeste li strastveni lovac i ribolovac ili tek zainteresirani promatrač prirode, slavonska je šuma vrijedna vašeg dolaska. U njoj obitavaju jelen lopatar, muflon, srna i divlja svinja, a od sitne divljači, prepelica, fazan, guska, patka i zec. Lovišta se protežu na više od 40.000 ha spačvanskog bazena i predstavljaju idealno mjesto za lov i druge vrste aktivnog odmora – osim Kunjevaca nadomak grada su i lovišta Spačva i Merolino.

Ništa manje uzbuđenja ne čeka ni ribolovce – rijeke Bosut, Spačva te otočki i bošnjački virovi bogate su slatkovodnom ribom. Ovdje se love šaran, smuđ, štuka, som, linjak, grgeč i karas.

U bogatstvu slavonske šume najbolje je uživati polako pa za obilazak rezervirajte nekoliko dana. Moguće je organizirati sasvim nezaboravan doživljaj – vožnju čamcem po Bosutu. Za one mirnije, preporučamo šetnju uređenim šumskim stazama u šumi Trbušanci, park šumi Kanovci ili pak Kunjevci.

Izbornik
Skip to content