Premijera: subota, 1. listopada 2022. u 11:00 i u 17:00 sati (prodaja ulaznica tijekom rujna).

Termini za škole: 22. i 23. studenog u 11:00 i u 14:00 – cijena ulaznice za grupe 20 kn (2,65 € ). Rezervacija dolaska na marketing@kazaliste-vinkovci.hr.

Koprodukcija DK Branka Mihaljević iz Osijeka i Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci

Režija: Mario Kovač
Dramatizacija: Milan Fošner
Scenografija i kostimografija: Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić
Asistentica scenografije: Anamarija Šerbetar
Asistentica kostimografije: Ana Perić
Glazba: Branko Kostelnik i Roderick Novy
Oblikovanje svjetla: Igor Elek

ULOGE:

GORAN, pjevač – GORDAN MARIJANOVIĆ
IVO, bubnjar – SILVIJO ŠVAST
MARKO, gitarist – SRĐAN KOVAČEVIĆ
MARINA, basistica – IVANA VUKIĆEVIĆ
DANIJEL/MARTIN – GRGUR GRGIĆ
RAVNATELJ – TIHOMIR GRLJUŠIĆ
NASTAVNICA MATEMATIKE – LIDIJA HELAJZ
TATA – ĐORĐE DUKIĆ
MAMA – ALEKSANDRA COLNARIĆ
BAKA – ARETA ĆURKOVIĆ

Uzrast: 7+

Trajanje: 60 min.

“Rock’n’roll bajka” je adrenalinski raspjevana predstava o nestajućoj vrsti srednjoškolaca rockera. U vremenima kada iz mobitela mahom zavija glazba od koje se ježi koža, ova predstava nas podsjeća kako u nekim garažama, šupama i podrumima još uvijek postoje klinci koji njeguju izvorne vrijednosti rock glazbe koja vječno s pozicije margine komentira svijet oko sebe. Inspirirani popularnim stripom Štefa Bartolića “Gluhe laste”, koji je godinama izlazio na stranicama časopisa Modra Lasta, u autorski tim ove predstave okupio sam mahom iskusna lica domaće kazališno-poetsko-glazbene scene: dramatizacija je povjerena rock pjesniku Milanu Fošneru, a za glazbeni dio priče je zadužen veteran osječke glazbeno-umjetničke scene Branko Kostelnik koji je, sa svojom ekipom Roderick Novy, stvorio originalni soundtrack predstave.

Tim upotpunjuju i likovnjaci Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić čija imena garantiraju da će zadovoljiti oči, uši i sva ostala osjetila publike. Predstava o Goranu i njegovim Gluhim lastama donosi nam nostalgično sjećanje na srednjoškolsko vrijeme prvih ljubavi, prvih koncerata i prvih mamurluka upotpunjeno živom glazbom glumaca i glumica Dječjeg kazališta, a glavna želja mi je bila napraviti predstavu koju uistinu može transgeneracijski pogledati čitava obitelj zajedno, od djece do baka i djedova, te će svatko u njoj pronaći nešto za sebe.

Izbornik
Skip to content